Σακούλες στα μάτια

Oι σακούλες στα μάτια, δηλαδή το οίδημα κάτω από τα βλέφαρα, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το βλέμμα φαίνεται κουρασμένο και κατ’επέκταση και το υπόλοιπο πρόσωπο. Πώς όμως θα απαλύνετε τις σακούλες στα μάτια και θα ανακτήσετε την λάμψη και την φωτεινότητά τους;

Ωστόσο, το οίδημα μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους. Είτε είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής, πιθανής αλλεργίας ή κακού ύπνου είτε πρόκειται για κήλες λίπους.

Σε γενικές γραμμές είναι σημαντικό να διαχωρίσετε τις σακούλες στα μάτια από τους μαύρους κύκλους, και ακόμη περισσότερο να καταλάβετε ποια είναι η αιτία.


6 πολύτιμες κινήσεις για να απαλλαγείτε από τις σακούλες στα μάτια!

#1 Κάντε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας

Εάν οι σακούλες στα μάτια σας είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα προσωρινού οιδήματος και κατακράτησης υγρών, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να κάνουν αισθητή διαφορά.

Αρχικά, δοκιμάστε να κοιμάστε ανάσκελα ή και με το κεφάλι ψηλά. Αυτή η θέση αφήνει τη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της και αποτρέπει τη συσσώρευση υπερβολικού υγρού στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια σας ενώ κοιμάστε.

Το αλάτι και το αλκοόλ είναι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στο πρήξιμο, ακόμα και στην περιοχή των ματιών.

Η μείωση κατανάλωσής τους και η αύξηση της πρόσληψης νερού ταυτόχρονα δρουν ευεργετικά. Η έλλειψη ύπνου επίσης, μπορεί να αποτελέσει αιτία για τις σακούλες στα μάτια, επομένως στοχεύστε στο κοιμάστε 8 ώρες καθημερινά.

#2 Ελέγξτε αν έχετε κάποια αλλεργία

Πολύ συχνά, οι σακούλες στα μάτια οφείλονται σε αλλεργίες. Ο δερματολόγος σας θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα σας χορηγήσει κάποιο αντιστιμανικό.

Εάν παρατηρήσετε να μειώνεται το οίδημα, τότε πιθανότητα να παρουσιάζετε κάποια αλλεργία. Για τον εντοπισμό της αλλεργιογόνας ουσίας θα πρέπει να υποβληθείτε σε patch tests από εγκεκριμένο αλλεργιολόγο.

#3 Tοποθετήστε προϊόντα και gadgets στο ψυγείο

Οι κρύες θερμοκρασίες συμβάλλουν στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και μειώνουν το οίδημα άμεσα.

Το κρύο μέταλλο, για παράδειγμα, είναι ιδανικό, γι’ αυτό μπορείτε να βάλετε κάποιο beauty gadget για την περιοχή των ματιών στο ψυγείο, ή αν δεν διαθέτετε, δοκιμάστε να εφαρμόσετε δύο κουτάλια.

Οι κύλινδροι νεφρίτη ή οι κρέμες ματιών με μεταλλικό απλικατέρ μπορούν επίσης να τοποθετούνται στο ψυγείο και να εφαρμόζονται για ακόμα πιο ενισχυμένα αποτελέσματα.

Extra tip: Για καλύτερα αποτελέσματα, σύρετε το gadget από την εσωτερική γωνία του ματιού προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο το υγρό ωθείται προς την κατεύθυνση των λεμφαδένων που βοηθούν στην έκπλυση!

#4 Χρησιμοποιήστε κρέμες ματιών με βάση την καφεΐνη για γρήγορα αποτελέσματα

Η καφεΐνη είναι το μαγικό συστατικό που αντιμετωπίζει τόσο τις σακούλες στα μάτια όσο και τους μαύρους κύκλους.

Είναι αγγειοσυσταλτική, που σημαίνει ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και προσφέρει άμεση επιδιόρθωση. Ακόμη, βοηθά και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Και τα δύο συστατικά, δρουν ως αντιοξειδωτικά, επομένως θα έχετε παράλληλα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της προστασίας από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το δέρμα.

#5 Χρησιμοποιήστε κρέμες ματιών με ρετινόλη, βιταμίνη C ή πεπτίδια για μακροπρόθεσμα οφέλη

Εάν οι σακούλες στα μάτια σας είναι μόνιμες, κανένα τοπικό συστατικό δεν θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτές.

Η χρήση όμως συστατικών που ενισχύουν το κολλαγόνο, όπως η ρετινόλη, τα πεπτίδια και η βιταμίνη C, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του δέρματος.

Μεσοθεραπεία ματιών (Το αποτέλεσμα αμέσως μετά από την 1η συνεδρία)

#6 Δοκιμάστε την μεσοθεραπεία ματιών

Η μεσοθεραπεία ματιών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλλαγείτε άμεσα από το οίδημα που σας ταλαιπωρεί. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, δημιουργείται ένα ειδικό “κοκτέιλ” ευεργετικών ουσιών.

Στη συνέχεια, εγχέονται με μικρό-νιγμούς στην προβληματική περιοχή. Στην VSclinic, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα σας προτείνουμε το κατάλληλο πλάνο θεραπειών ώστε να δείτε τα μάτια σας να ακτινοβολούν από υγεία και το προσωπό σας να ανακτά τη νεανικότητά του.


Σχετικά Άρθρα

Recent Posts

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία