Over exfoliating

To over exfoliating, δηλαδή η υπερβολική απολέπιση, είναι από τις skincare συνήθειες που μπορούν να επιφέρουν τ’ αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα και να προκαλέσουν φθορές στον επιδερμικό φραγμό.

Είναι γεγονός πως τα φυσικά αλλά και τα χημικά απολεπιστικά, έχουν ενεργό ρόλο στην beauty ρουτίνα και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας.

Όσο κι αν αγαπάτε όμως τα skincare προϊόντα και θέλετε να φροντίζετε τον εαυτό σας, ο υπερβάλλων ζήλος πιθανότατα δεν θα σας χαρίσει την επιδερμίδα των ονείρων σας.

Μάθετε πως θα αποφύγετε τις φθορές αλλά και πώς θα τις αντιμετωπίσετε εάν εμφανιστούν.

Τι είναι το Over exfoliating;

Είτε επιλέγετε την απολέπιση με κόκκους είτε με ενεργά συστατικά, η ισορροπία ως προς τη συχνότητα είναι το παν. Η απολέπιση σαν διαδικασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 φορές ανά εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε τον απαραίτητο χρόνο στην επιδερμίδα σας να ανανεωθεί και να αποκατασταθεί.

Αντιθέτως, η καθημερινή χρήση καταλήγει να βλάπτει τον φραγμό του δέρματος. Παράλληλα, ανεξάρτητα από τη συχνότητα, παίζει καθοριστικό ρόλο, και η ποσότητα που θα εφαρμόσετε αλλά και ο χρόνος που θα αφήσετε το προϊόν να δράσει.

Over exfoliating: Σημάδια και συμπτώματα

  • Ερυθρότητα: Ένα βασικό σύμπτωμα από την υπερβολική απολέπιση, είναι αν μη τι άλλο η ερυθρότητα.

  • Αφυδατωμένο, ξηρό δέρμα: Το ξηρό δέρμα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των καιρικών μεταβολών. Εάν κάνετε υπερβολική απολέπιση, ενδεχομένως να παρατηρήσετε ξηροδερμία.

  • Ξεφλούδισμα ή κάψιμο: Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι το αίσθημα καύσου στο δέρμα ισοδυναμεί με ένα προϊόν που λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, είναι το αντίθετο. Το ξεφλούδισμα και το κάψιμο σημαίνει ότι ο φραγμός του δέρματος πιθανότατα έχει διαταραχθεί.

  • Μικρά σπυράκια: Εάν παρατηρήσετε να ξεπροβάλλουν μικροσκοπικά σπυράκια στο δέρμα σας τότε μόλις εντοπίσατε άλλη μια ένδειξη ότι έχετε κάνει υπερβολική απολέπιση.

Πώς προκαλείται το οver exfoliating;

Τώρα που μάθατε τι πρέπει να προσέξετε, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τις ακριβείς αιτίες και πώς θα αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση.

Τα χημικά απολεπιστικά και η ρετινόλη είναι εξαιρετικά συστατικά για μια ποικιλία δερματικών ζητήματων, όπως οι ρυτίδες και η υπερμελάγχρωση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε εάν πρόκειται να τα εντάξετε στη ρουτίνα σας.

Για παράδειγμα, εάν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε δραστικά συστατικά, ξεκινήστε με προϊόντα που δεν ξεπερνούν το 5-10% σε συγκέντρωση.

Όσο για τα φυσικά απολεπιστικά, τα οποια είναι αμφιλεγόμενα στον κόσμο της περιποίησης, προτού επιλέξετε κάντε την απαραίτητη έρευνα.

Για παράδειγμα, αναζητήστε online κριτικές προϊόντων και ελέγξτε τα συστατικά τους, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν εμπεριέχουν σκληρά σωματίδια όπως κουκούτσια και κελύφη αλεσμένων φρούτων.

Πώς θα επαναφέρετε την ισορροπία στον επιδερμικό φραγμό έπειτα από over exfoliating;

Eάν δεν προλάβατε τη φθορά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε κάθε είδους peeling.

Αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη η επιδερμίδα σας, είναι αποκατάσταση και ενυδάτωση.

Επιλέξτε προϊόντα με ανάλαφρες, δροσερές, ενυδατικές και καταπραϋντικές συνθέσεις που θα σας ανακουφίσουν απ’ όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα. Στοχεύστε σε συστατικά όπως τα ceramides, το σκουαλάνιο, και τα λιπαρά οξέα.

Αν οι φθορές επιδεινωθούν και καθυστερεί η αποκατάσταση της επιδερμίδας σας επικοινωνήστε με τους ειδικούς της VSclinic ώστε να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημά σας.


Σχετικά Άρθρα

Recent Posts

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία