Κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι 3 ιδανικές θεραπείες για την καταπολέμησή της

Η κυτταρίτιδα αποτελεί πρόβλημα για χιλιάδες, μπορεί και παραπάνω, γυναίκες. Οι κύριες αιτίες που μπορεί να την προκαλέσουν είναι κληρονομικοί, ορμονικοί, ηλικιακοί λόγοι.

Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί και εξαιτίας του τρόπου ζωής (καθιστική ζωή, όχι συχνή άσκηση ή ακόμα και συνεχής ορθοστασία) και λόγω της κακής διατροφής.

Η ακριβής αιτία ωστόσο δεν είναι συγκεκριμένη ή μεμονωμένη και δύσκολα μπορούμε να τη βρούμε μόνοι μας. Επιπλέον, υπάρχει και η πιθανότητα να οφείλεται παραπάνω από ένας λόγος.  

Ποιοι πλήττονται κυρίως από την κυτταρίτιδα; 

Από την κυτταρίτιδα πλήττονται κυρίως οι γυναίκες λόγω σωματοδομής. Ωστόσο, και οι άντρες μπορούν να εμφανίσουν κυτταρίτιδα, η οποία θα είναι αρκετά εμφανής, ανάλογα με την αιτία που την πυροδότησε και το πόσο σοβαρή είναι.

Σχετικά με τις γυναίκες είναι πιο έντονη η κυτταρίτιδα και σίγουρα πολύ πιο συχνό φαινόμενο, από ότι στους άντρες, γιατί τα λιποκύτταρα και ο συνδετικός ιστός σε αυτό το στρώμα διατάσσονται κάθετα. Εάν τα λιποκύτταρα προεξέχουν στο στρώμα του δέρματος, αυτό δημιουργεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. 

Στους άνδρες, ο ιστός έχει μια διασταυρούμενη δομή, η οποία μπορεί να εξηγήσει γιατί είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κυτταρίτιδα από ότι οι γυναίκες. Ωστόσο, όπως ήδη είπαμε, δεν είναι αδύνατον! 

Πώς καταπολεμάμε την κυτταρίτιδα; 

Για να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα χρειάζεται να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής που θα περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή και συχνή -τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα- άσκηση.

Πέρα από αυτά, μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις για να δούμε, εάν για την κυτταρίτιδά μας οφείλονται ορμονικοί παράγοντες.

Μαζί με τα παραπάνω, μπορούμε να δοκιμάσουμε και κάποιες πρακτικές και θεραπείες που θα τονώσουν και θα ενεργοποιήσουν το σώμα και το δέρμα μας και θα οδηγήσουν στην καταπολέμησή της.  

Οι θεραπείες, που προτείνουμε, είναι τρεις στο σύνολο και είναι οι παρακάτω: 

Θεραπεία rebody (venus or refit) 

Η θεραπεία rebody μπορεί να λάβει χώρα με δύο διαφορετικά μηχανήματα. Το πρώτο είναι το venus και το δεύτερο το refit. Η επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος γίνεται από τον αισθητικό σας, ανάλογα με την περιοχή που έχει εμφανιστεί η κυτταρίτιδα και το εύρος του προβλήματος που καλείστε να αντιμετωπίσετε.  

Και τα δύο αυτά μηχανήματα έχουν κοινό αποτέλεσμα που θα σας καταπλήξει και θα σας μαγέψει, σίγουρα. Και τα δύο αυτά μηχανήματα  καταπολεμούν εξίσου την κυτταρίτιδα με την δύναμη της θερμότητας, των ραδιοσυχνοτήτων και των παλμικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Η θερμότητα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, συσφίγγει και προσδίδει ομοιόμορφη και λεία όψη, προσφέροντας το τέλειο αποτέλεσμα οπτικά. 

Θεραπεία Airmassage 

Η ιδανικότερη θεραπεία για να αυξήσετε και να διευκολύνετε την λεμφική κυκλοφορία, να αποβάλλετε τις τοξίνες και τα οιδήματα από το σώμα σας είναι το airmassage. Ο λόγος; Αντί για τεχνική μάλαξη με τα χέρια, η θεραπεία πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανήματος που παράγει κυψελίδες αέρα.  

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη λεμφική αποσυμφόρηση, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Το σώμα περιβάλλεται από μια ειδική στολή στην οποία κυκλοφορεί αέρας ο οποίος ασκεί μια πίεση σε όλη του την επιφάνεια κάνοντας μασάζ. Είναι η καλύτερη θεραπεία για τα κάτω άκρα και για ζητήματα που οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματός σας, βοηθώντας στη μείωση του άγχους. 

Μεσοθεραπεία με ALIDYA 

Η Mεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία και αποτελεί μια πρωτοποριακή τεχνική ανάπλασης και συνάμα ανανέωσης των κυττάρων. Η Μεσοθεραπεία έχει πλήθος στόχων και ευεργετικών ιδιοτήτων, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σημείο αλλά και να στοχεύσει σε όλα τα παρακάτω: 

  • Μείωση τοπικού πάχους σε περιοχές όπως το στομάχι, η κοιλιά, οι γλουτοί 
  • Σύσφιγξη επιδερμίδας 
  • Μείωση κυτταρίτιδας 

Μέσω μικρών και σχεδόν, ανεπαίσθητων τσιμπημάτων εγχέονται στην επιδερμίδα οι απαραίτητες ουσίες που θα κρίνει ο ιατρός ή ο αισθητικός σας, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα και εκχυλίσματα φυτών. 

✍️ By Roula Vathista

Σχετικά Άρθρα

Recent Posts

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία