Βαθύς καθαρισμός προσώπου την περίοδο του καλοκαιριού

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινάνε. Τι καλύτερο από ένα λαμπερό, φρέσκο και γεμάτο ζωντάνια πρόσωπο;

H καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε, είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου που θα σας προετοιμάσει να υποδεχτείτε με τον καταλλήλο τρόπο τις ζεστές ημέρες που ακολουθούν.

Η παραγωγή σμήγματος δεν σταματά όλο το 24ωρο προκειμένου να προστατεύσει την επιδερμίδα από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες και με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ευλυγισία και στο δέρμα σας.  

Όταν όμως το σμήγμα υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια, και εμφανιστούν στην επιδερμίδα σας φαγέσωρες και σπυράκια, τότε είναι η σωστή στιγμή για να κλείσετε το ραντεβού με τον δερματολόγο σας για να κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό.  

Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν είναι τα βήματα που θα γίνουν από τον δερματολόγο σας, ώστε να αφαιρεθούν αποτελεσματικά από την επιδερμίδα σας οι ρύποι, δηλαδή το υπερβολικό σμήγμα που έχει δημιουργηθεί, οι φαγέσωρες καθώς και τα νεκρά κύτταρα που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση της επιδερμίδας σας.  

  1. Απλός καθαρισμός  

Γίνεται ένας καθαρισμός προσώπου με απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού και λοσιόν, χωρίς αλκοόλη.  

  1. Διάνοιξη των πόρων  

Πραγματοποιείται διάνοιξη πόρων οι οποιοι μαλακώνουν και διαστέλλονται με τη χρήση ατμού.

  1. Εξαγωγή του σμήγματος  

Είναι το επόμενο βήμα εφόσον οι πόροι είναι έτοιμη προς διάνοιξη.  

  1. Εφαρμογή υψίσυχνου ρεύματος  

Εφαρμόζεται στη περιοχή του προσώπου ώστε να δράσει αντιμικροβιακά και απολυμαντικά και να αποφευχθούν μελλοντικές επιμολύνσεις. 

  1. Χαλαρωτικό μασάζ  

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν φλεγμονές γίνεται ένα ηρεμιστικό, καταπραϋντικό μασάζ προσώπου.  

  1. Τοποθέτηση μάσκας  

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας, ο ειδικός θα τοποθετήσει στο πρόσωπο σας την κατάλληλη μάσκα. Άλλοτε υδατική και άλλοτε καθαριστική.   

  1. Ενυδατικό προϊόν  

Το ίδιο ισχύει και για την ενυδατική κρέμα, καθώ επιλέγεται με βάση τις δερματικές σας ανάγκες.

Επιπροσθέτως, ο βαθύς καθαρισμός και η σχυνότητα με την οποια πρέπει να πραγματοποιείται μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Αν έχετε λιπαρό δέρμα είναι σημαντικό να κάνετε πιο συχνά βαθύ καθαρισμό σε αντίθεση με τους πιο ξηρούς τύπους δέρματος.

Επίσης, η ακμή, οι ψυχολογικές ή οι ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν το ρυθμό έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν τη συχνότητα ενός βαθύ καθαρισμού.

Επισκεφθείτε τους ειδικούς της VSclinic και φροντίστε με τον καλύτερο τρόπο το δέρμα σας ακόμα και την περίοδο του καλοκαιριού!


Σχετικά Άρθρα

Recent Posts

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία